Ravintovalmennus

smoothiebowl.jpg
 

Ravinto
 

Ravinnolla on valtavan suuri merkitys meidän elämään. Ei ole laisinkaan samantekevää, mitä syömme. Voimme päivittäisillä ruokaan liittyvillä valinnoillamme joko lisätä hyvinvointia ja terveyttä kehoomme, tai vähentää sitä. Hyvä ja ravitseva ruoka lisää elinvoimaa, sillä me ravitsemme itseämme ruoalla solutasolla asti. Jos syömme huonosti/liian vähän, kehomme ei voi pidemmän päälle voida hyvin ja pysyä terveenä. Hyvä, terveellinen ruoka muodostaa siis hyvinvointimme pohjan, ne vahvat juuret, jotka jokainen meistä varmasti haluaa itselleen kasvattaa.

Henkilökohtaisesti koen, että siinä missä ruoan on hyvä olla ravitsevaa ja terveellistä, sen kuuluu myös maistua hyvälle. Itse en ole koskaan ymmärtänyt sitä, että jotain syödään koska se on terveellistä, vaikka se maistuu kamalalle. Siksipä kaikki ruoat ja ohjeet joita itse syön ja joita ohjeistan eteenpäin, on oikeasti hyvän makuisia. Tämän vuoksi valmennuksessani kiinnitetään huomio siihen, miten hyvä ja onnellinen olo meille tulee sekä kehoon että mieleen syömästämme hyvästä ruoasta sen sijaan että laskisin jatkuvasti kaikkien annosten kalorimääriä.

Ruoka voi myös aiheuttaa meille stressiä. Pitäisi syödä niin, pitäisi syödä näin eikä ainakaan pitäisi syödä noin. Himoja ja kieltoja. Sitten vielä kaikki dieetit ja ruokavaliot, joissa kielletään pahimmillaan kaikki se mitä olet aiemmin syönyt ja korvataan täysin uusilla aineksilla. On hyvin ymmärrettävää, että kaikki tämä saattaa aiheuttaa päänvaivaa, ahdistusta ja jopa stressiä.

Olisiko mahdollista että ratkaisu löytyisi jostain keskilinjalta? Että syömisessäkin olisi olemassa kultainen keskitie? Että sinun ei tarvitsisi luopua kaikista niistä herkuista joita tykkäät syödä jos et halua? Olisiko mahdollista mennä kohti terveellisempiä ravintotottumuksia pikkuhiljaa, askel askeleelta? Olisiko mahdollista tehdä pysyviä muutoksia kohti pysyvämpää hyvinvointia lempeydellä itseään kohtaan? Minä sanon kyllä! Kaikki tämä on todella mahdollista.


Kaikki lähtee liikkeelle oman ajatusmallin muuttamisesta. Jotta opitaan arvostamaan itseään niin paljon, että haluataan muutosta, mutta yhtäaikaa ollaan itseään kohtaan niin lempeitä, että sallitaan muutoksen tapahtuvan hitaasti. Jotta rakastetaan omaa itseään niin paljon, että haluataan ravita kehoaan aiempaa paremmin. Kun meillä on edellä mainitut oivallukset ja ymmärrys siitä miten tärkeää on antaa meidän rakkaalle keholle sen niin kovasti kaipaamia ja tarvitsevia rakennusaineita, olemme jo pitkällä. <3 Jos tämä kaikki tuntuu juuri tässä hetkessä sinusta kaukaiselta haaveelta, ei huolta - autan sinua kulkemaan tämän muutoksen läpi!

Ravintovinkkini ja reseptini painottuvat kasvis- ja kalaruokiin. Tarjoan reseptejä, joita on mahdollisimman helppo ja nopea tehdä - jotta sinun ei tarvitse käyttää pitkiä aikoja keittiössä saadaksesi itsellesi hyvää ja ravitsevaa ruokaa.

Valmennuksessani lähdetään aina ja poikkeuksetta liikkeelle valmennettavan elämästä - enkä nyt tarkoita sitä, että tärkein asia olisi ruokapäiväkirja, vaikka sekin kyllä tehdään. Tarkoitan ihmistä. Ihmistä, joka on tullut luokseni ja joka kaipaa apuani. Ihmistä, joka on siellä kaikkien kuorien alla. Lähdemme aina liikkeelle pohtimalla: Kuka sinä olet? Tämä kysymys on jotain aivan muuta kuin mihin voisi vastata esim. ”no minä olen Maija 47vee, kahden lapsen äiti ja vaimo ihanalle miehelle”. Ei. Tässä on kyse Sinusta. Minua kiinnostaa ensisijaisesti se, kuka Sinä olet. Mitä asioita sinä rakastat? Mitkä asiat tekee sinut onnelliseksi? Mitkä asiat on sinulle tärkeitä? Mitkä on sinun arvojasi? Nämä asiat vastaa oikeasti ja aidosti kysymykseen, kuka sinä olet. 

Ravintovalmennuksessani psyykkinen valmennus on äärimmäisen isossa osassa - oikeastaan kaikkein suurimmassa osassa. Mieli, ajatukset ja tunteet määrittävät hyvin pitkälti myös sen, miten sinä syöt. Ne vaikuttaa siihen, miten sinä näet ruoan, ravinnon ja kuinka paljon se mahdollisesti aiheuttaa sinussa erilaisia tuntemuksia. Ruoka aiheuttaa meissä kaikissa tuntemuksia ja se on aivan ok, sillä tunteet on myös hyvä asia! Kyse onkin siitä, hallitseeko ja ohjaako ruoka ja syöminen sinua.

Valmennuksessani paneudutaan hyvin yksilöllisesti ja henkilökohtaisesti juuri sinun tarpeisiin, elämään, muutoksen haluun, unelmiin ja tavoitteisiin. Kaikkeen siihen mitä sinä olet juuri tässä hetkessä, mistä sinä haaveilet ja missä haluat jossain vaiheessa olla. Mitä sinä haluat lisää elämääsi ja mistä olet valmis luopumaan. 

Valmennuksessani ”it´s all about you”. <3

Tarjoan valmennusta elämäntapojen muutokseen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä kohti parempia ravintotottumuksia yksilövalmennuksena. Valmennus tarjoaa sinulle erittäin laajasti työkaluja life coachingin, henkisen valmennuksen, ravinnon ja joogan avulla. 

Henkilökohtainen 12 viikon valmennus sisältää:

 • Alkukartoitus; mikä on tilanteesi juuri nyt, mihin haluat muutosta ja mikä on tavoitteesi. Alkukartoitus tapahtuu sekä videopuhelun/tapaamisen että sähköpostien välityksellä.
   
 • Ruokapäiväkirjan pitäminen/ohjeistus sekä sen analysointi.
   
 • 3 x 60min. henkilökohtainen valmennus Zoomin (videopuhelu) välityksellä tai livenä, jos asut Lahdessa tai lähiseudulla. Ensimmäinen pidetään alkukartoituksen yhteydessä ja kaksi muuta valmennuksen keski- ja loppuvaiheilla.
   
 • Psyykkinen valmennus/ Life coaching: ilman tätä osa-aluetta elämäntapamuutosta on mahdoton toteuttaa. Valmennus sisältää useita harjoituksia ja tehtäviä (sekä visualisointi/mielikuva- että kirjoitusharjoituksia), joiden avulla pääset prosessoimaan omaa elämääsi ja ajatuksiasi. Lähdemme liikkeelle siitä, kuka sinä olet tässä hetkessä, mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa ja mitkä ovat omia arvojasi sekä sinulle tärkeitä asioita elämässä. Käsittelemme uskomuksiasi, jotka vaikuttavat elämässäsi. Saat paljon työkaluja käsitellä ja oivaltaa sisäistä maailmaasi. Saat keinoja purkaa turhia ja vahingollisia asioita pois elämästäsi.
   
 • Ihania rentoutusharjoituksia, joiden avulla onnistut pysähtymään ja rentoutumaan täysin hektisen arjen keskellä. Jos olet jatkuvasti kireässä stressitilassa, kehosi ei pysty toimimaan niin kuin sen pitäisi. Rentoutusharjoitukset auttavat sinua päästämään edes pieneksi hetkeksi irti kaikesta suorittamisesta, jolloin voit antaa sekä mielesi että kehosi rentoutua täysin. <3
   
 • 3 x 30min. Reikihoito etänä, jolloin pääset rentoutumaan täysin puoleksi tunniksi ihanan energiahoidon parissa. Käyn hoidon aikana kaikki seitsemän päächakraasi läpi ja energisoin hoidon kautta koko kehoasi. Hoidosta on paljon hyötyä mm. silloin, jos kehossasi on ns. tukoksia, kipukohtia tai muuta epätasapainotilaa - hoidon kautta on mahdollista saada  avattua näitä tukoksia ja hoitava energia virtaamaan myös kipukohdissa. Keskustelemme kokemuksistasi hoidon jälkeen. Voit halutessasi vaihtaa 2 30min. kaukohoitoa yhteen 60min. reikihoitoon livenä.
   
 • Herkullisia kasvisruokaohjeita ja vinkkejä, jotka helpottavat elämääsi ja arkeasi. Huom! En tule tekemään sinulle tarkkaa ruokavaliota/ruokalistaa, jota sinun pitäisi noudattaa pilkun tarkasti. Pääset opettelemaan valmennuksen aikana miten hallita syömisiäsi itse ja se onnistuu vain silloin, kun otat itse vastuun syömisestäsi alusta alkaen. Käymme yhdessä läpi mikä aiemmassa syömisessäsi on ongelmallista ja miten juuri sinun olisi hyvä syödä. Annan sinulle ohjeet, neuvot ja vinkit helpottamaan arkeasi ja auttamaan sinua sopivan ja toimivan syömiskäyttäytymisen opettelussa. 
   
 • Useita erilaisia joogavideoita, joiden avulla pääset lempeällä tavalla kiinni kehosi liikuttamiseen ja venyttelyyn. Saat näiden videoiden avulla energian virtaamaan kehossasi aivan uudella tavalla, mikä vaikuttaa suoraan mm. aineenvaihduntaasi puhumattakaan virkistyneestä olotilastasi. Jos valmiit joogavideot ei syystä tai toisesta toimi juuri sinulle (et esim. pääse lattialle), annan sinulle henkilökohtaisia vinkkejä, miten voit tehdä joogaliikkeitä juuri sinulle sopivalla tavalla.
   
 • Minun tuki ja kannustus koko valmennuksen ajan


Henkilökohtaisen valmennuksen hinta 130e/ 4 vkoa.  Ravintovalmennuksen minimi kestoaika on 12 vkoa. Halutessasi maksaa koko 12 vkon valmennuksen kerralla, hinta on 350e.

Ota rohkeasti yhteyttä: info@jennikivikoski.fi halutessasi kuulla lisää elämäntapamuutos/ravinto-ohjauksesta!