Jooga
 

Nopeat linkit:

HaminJooga

Yoga Room

joogauusi.jpg

Minulle jooga on elämäntapa, elämänkatsomus, tapa miten näen tämän maailman. Se on tapa suhtautua asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin. Se on keino tutkailla tätä elämää ja itseäni. Se on työkalu ja avain nähdä aina vaan syvemmälle itseeni. Se on keino hiljentyä ja rauhoittua - se on apu hiljentää myös mieli täysin. Se on keino auttaa kehoani voimaan paremmin, saamaan energiat virtaamaan minussa paremmin. Se on asia minkä avulla on mahdollista saavuttaa kokonaisvaltaisesti hyvä olo. Joogan kautta olen hiljalleen oppinut olemaan itselleni lempeä ja rakastava. Olen oppinut mitä se tarkoittaa kun olet itsesi paras ystävä.

Suhtaudun joogaan hyvin avoimesti ja vapautuneesti - tämä tarkoittaa sitä, että toteutan ja opetan sitä täysin itselleni sopivalla tavalla. En halua toteuttaa tunneillani mitään asioita vain, koska niin on opetettu tai koska niin ”kuuluu tehdä”. Teen ja opetan niitä asioita mitkä tuntuu minusta hyvältä. Suon aina myös asiakkailleni vapauden tehdä asioita toisin kuin itse niitä ohjaan, jos se tuntuu juuri siinä hetkessä heistä paremmalta. Kannustan ihmisiä aina kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan ja toimimaan sen mukaan. Jos sillä hetkellä lapsen lepoasento tuntuu paremmalta kuin alaspäinkatsova koira, suosittelen menemään lapsen lepoasentoon. Jos sillä hetkellä ei halua vaihtaa asentoa, vaan jäädä siihen missä juuri nyt on vaikka muu ryhmä jatkaa matkaa, siihen saa jäädä. Minun näkemyksen mukaan jokaisella on siihen oikeus.

Olen kouluttautunut seuraavasti:

  • Yin- ja flowjooga 200h opettajakoulutus, Satu Tuomela Dynamics
  • Yinjooga opettajakoulutus 50h, Chi Therapeutics
  • Seasonal Yoga 200h opettajakoulutus, Wellness&Balance Finland
  • Terapeuttista joogaa kurssimuotoisesti 50h, Chi Therapeutics
     

Lue lisää omista joogalajeistani TÄÄLTÄ.

IMG_9258.jpg


Ohjaan joogaa HaminJoogassa, Hollolassa. Löydät lisää tietoa HaminJoogasta TÄÄLTÄ.

 

Ohjaan joogaa myös Lahden keskustassa, Mental´s Roomin tiloissa osoitteessa Hämeenkatu 9. Lue lisää TÄÄLTÄ.
 

yogaaa6.jpg

 

Tässä joogatuntien esittelyt:

 

Lempeä aamujooga/ Lempeä Iltajooga
 

Tällä tunnilla saat sekä pysähtyä ja rentoutua hengittämään erilaisiin kehoa venyttäviin asentoihin, että liikuttaa kehoasi lempeästi erilaisissa jooga-asennoissa. Liikumme asennosta toiseen rauhassa, kehoa kuulostellen. Tämä tunti sopii erinomaisen hyvin myös aloittelijoille! Sinulla ei siis tarvitse olla aiempaa jooga-kokemusta tullaksesi tälle tunnille.

Joogaa tehdään rakkaudella, keveydellä ja ilolla <3 ei koskaan suorittaen, pakottaen tai puskemalla! Se, kuinka notkea tai kankea olet, on täysin merkityksetöntä. Vain sillä on väliä, että astut rohkeasti kanssani joogamatolle ja alat kaikessa rauhassa tutustumaan itseesi hieman uudella tavalla - lempeydellä, armollisuudella, hyväksyen ja ymmärtäen.

Tätijooga
 

Tässä on joogatunti, mille uskallat tulla vaikket olisi ikinä joogannut! <3 Tätijooga on joogaa mikä sopii erittäin hyvin kaiken tasoisille, näköisille ja kokoisille naisille. Joogaa tehdään rakkaudella, keveydellä ja ilolla <3 ei koskaan suorittaen, pakottaen tai puskemalla. Tällä tunnilla myös nauru ja huumori on sallittua! Se, kuinka notkea tai kankea olet, on täysin merkityksetöntä. Vain sillä on väliä, että astut rohkeasti kanssani joogamatolle ja alat kaikessa rauhassa tutustumaan itseesi hieman uudella tavalla - lempeydellä, armollisuudella, hyväksyen ja ymmärtäen. Jooga lisää rakkautta itseäsi kohtaan - se auttaa päästämään irti turhasta, se auttaa hyväksymään itsesi entistä paremmin. Se lisää sekä sisäistä että ulkoista voimaa, se tuo rauhaa ja tasapainoa. Jooga tarjoaa täydellisen tilaisuuden rentoutua ja pysähtyä oman itsesi äärelle. Jooga auttaa voimaan paremmin sekä henkisesti että fyysisesti - se tarjoaa sitä omaa aikaa, mitä todellakin tarvitset!! <3

Tätijoogassa teemme vaihtelevasti eri tyyppistä joogaa - sekä yang- että yinjoogaa. Tunnit ovat rauhallisia ja lempeitä - voit luottaa siihen että pystyt tekemään kaiken ja pysyt mukana. Ohjaustyylini on hyvin rauhallinen: sanoitan kokoajan kaiken mitä tehdään missäkin vaiheessa.

Toivotan sinut rakkaudella mukaan tälle ihanalle, voimaannuttavalle ja hoitavalle tunnille! Usko pois - kun aloitat joogaamaan säännöllisesti, tulet huomaamaan ihania muutoksia itsessäsi - sekä henkisesti että fyysisesti. <3

Rentouttava Yinjooga
 

Tämä tunti tarjoaa sinulle täydellisen sekä kehon että mielen rentoutuksen. Tuemme kehon hyvin eri asennoissa käyttäen erilaisia apuvälineitä, mm. bolstereita, blokkeja, tyynyjä ja vilttejä. Tarkoitus on tehdä asennoista mahdollisimman rentouttavia - emme siis vie venytyksiä ääriasentoihin. Asentojen kesto on 5min ylöspäin, saat siis todella pysähtyä ja asettua rauhassa jokaiseen asanaan.

Rentouttava Yin tarjoaa ihanan tavan pysähtyä, hengittää ja rentoutua. Tämä tunti on siis ennen kaikkea mielen hoitamista ja rentouttamista, mutta samalla kehosi saa hyvää huoltoa. Yin palauttaa, eheyttää sekä vapauttaa kehostasi ja mielestäsi tarpeetonta ja turhaa. Tämä tunti on parhaimmillaan ihana pitkä meditatiivinen tila. 

Tämän tunnin aikana ohjaan myös rentouttavia mielikuvaharjoituksia sekä puhun intuitiivisesti asioista, jotka ovat juuri siinä hetkessä pinnalla.

Tämä tunti sopii erinomaisen hyvin sinulle, joka kaipaat pysähtymistä sekä omaa aikaa ja tilaa. Tämä tunti sopii erittäin hyvin myös kuormituneelle, stressaantuneelle ja uupuneelle keholle ja mielelle. 

Tämä tunti on vapaa kaikenlaisesta suorittamisesta ja puskemisesta. <3

Hatha Jooga
 

Hatha jooga on lempeä ja monipuolinen joogan muoto. Sana hatha on sanskritia, jossa ha tarkoittaa aurinkoa ja tha kuuta. Ajatuksena on löytää sisäinen rauha tasapainottamalla näitä kahta energiaa kehossamme. Hatha jooga on rauhallista ja lempeän meditatiivista joogaa, joka sopii kaikille; sellaista, joka rauhoittaa mieltä, ylläpitää terveyttä ja parantaa liikkuvuutta. Viivymme eri asennoissa usean hengityksen ajan ja tämä erottaakin hatha ja flow joogan toisistaan. Tämä tunti tarjoaa vaihtelevasti sekä rauhoittumista että kehon ja mielen voimistamista.

Teemme tunnilla vaihtelevasti erilaisia asanoita, hengitysharjoituksia ja lyhyitä meditaatioita. Tämä tunti hoitaa kokonaisvaltaisesti sekä kehoasi että mieltäsi tarjoten yhtäaikaa voimaa, notkeutta ja kestävyyttä kehollesi sekä rauhaa mielellesi.

Tältä tunnilta lähdet erityisen rentoutuneena samalla kun kehosi on saanut hyvän harjoituksen!

Tämä sopii hyvin myös aloittelijoille!

YinFlow™
 

Rakastatko yinjoogaa, mutta kaipaisit välillä myös jotain lempeää liikettä kehollesi? Tuntuuko sinusta, että perinteiset flow-tunnit ovat liian dynaamisia? Jos vastasit edes toiseen näistä kyllä, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi YinFlow-tunnille!

Olen kehittänyt tämän tunnin itse halutessani luoda kokonaisuuden, mikä yhdistää perinteisiä Yin-asanoita sekä lempeää liikettä. Tämä on tunti, jolle uskallat tulla, vaikket olisi koskaan joogannut - pääset harjoittelemaan helppojen liikkeiden avulla hengityksen ja liikkeen yhdistämistä.

Tällä tunnilla liikutetaan kehoa hyvin lempeästi: teemme venytyksiä, taivutuksia, rangan pyörittelyä ja kiertoja istuma-asennoissa, konttausasennossa sekä selinmakuulla. Näillä liikkeillä lisäämme energian virtaamista kehossamme. Tällä tunnilla emme tee aurinkotervehdyksiä emmekä punnerra. Liikutamme kehoa hengityksen siivittämänä rauhallisesti.

YinFlow parantaa hengitystäsi sekä lisää voimaa, notkeutta ja kestävyyttä kehoosi pitäen mielesi kuitenkin samalla ihanan rauhallisena. Lempeän liikkeen ohessa pääset rentoutumaan myös perinteisiin yin-asanoihin.

Lämpimästi tervetuloa ihastumaan rauhalliseen mutta samalla voimaannuttavaan YinFlowhun! 

Lempeä Flow Jooga
 

Lempeä Flow jooga on ihanan kepeästi etenevää, nimensä mukaisesti flowmaista liikettä hengityksen tahdissa. Jennin flow-tunneilla edetään yin-yang-yin teemalla: tunti alkaa rauhallisesti, kevyellä kehon lämmittelyllä. Tästä etenemme dynaamisempaan flow-osuuteen tehden aurinkotervehdyksiä ja erilaisia seisoma-asanoita. Lopputuntia kohden alamme palaamaan jälleen lähemmäs mattoa rauhoittuen erilaisin venytyksin, kunnes lopuksi pysähdymme kokonaan loppurentoutukseen. Flow Jooga voimistaa, vahvistaa, vetreyttää ja notkistaa. Lämpimästi tervetuloa voimaantumaan oman hengityksen, kehon ja mielen parissa! 

Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille!

Seasonal Jooga
 

Seasonal Joogan ydinajatus on että olemme osa luontoa ja meidän olisi tärkeää huomioida luonnon sekä meidän itsemme energian muutokset vuodenaikojen vaihtuessa. Näin pysymme parhaiten tasapainossa itsemme ja elämämme kanssa. 

Seasonal Jooga perustuu kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teoriaan. Tämän ajatusmallin kautta huomioimme myös joogaharjoituksessa kunkin vuodenajan, sen energian ja siihen parhaiten sopivat liikkeet ja asennot. Harjoitukset rakentuvat viiden elementin mukaan: Veden (talvi), Puun (kevät), Tulen (kesä), Maan (myöhäiskesä) sekä Metallin (syksy). 

Harjoitus pysyy aina yhden vuodenajan suhteellisen samanlaisena, tietyt kehonosat, sisäelimet ja niiden meridiaanit huomioiden. Talven harjoituksessa huomioidaan Veden elementin sisäelimet Virtsarakko ja Munuaiset ja niiden meridiaanit. Teemme Talven/ Veden elementin joogatunneilla eteen- ja taaksetaivutuksia sekä veden lailla virtaavaa lempeää flowta, mikä saa myös energian virtaamaan paremmin Vr ja Mu meridiaaneissa. <3

Seasonal Joogan harjoitus rakentuu lempeästä flow- ja hathajoogasta. Tunti sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan tähän mahtavaan joogan muotoon! <3

Yin&Yang Jooga
 

Yin & Yang Jooga on nautinnollinen yhdistelmä Hatha/ Flow Joogaa sekä rauhoittavaa, syvävenyttävää Yin Joogaa. Tämä tunti lisää kehossasi joustavuutta, liikkuvuutta ja vahvuutta samaan aikaan kun saat sekä kehosi että mielesi rauhoitettua. Tunti samanaikaisesti sekä rentouttaa että lisää sinussa olevaa Pranaa - omaa elämänenergiaasi. Pääset vapautumaan jännityksestä, turhasta mielen hälinästä ja stressistä - tämän tunnin jälkeen olosi on ihanan rauhallinen ja tasapainoinen. <3

Tunnin rakenne ja yin/yang osuuksien sijainnit vaihtelee.

Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille.

YinReiki™


Tällä tunnilla saat rentoutua puolentoista tunnin ajan ihanan yinjoogan ja reikienergian parissa.

Yinjooga aktivoi kehon energiakanavia eli meridiaaneja, mikä auttaa energiaa virtaamaan kehossa paremmin. Yinjooga avaa kehon lukkoja sekä tukoksia ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti niin kehoa kuin mieltäkin.

Reiki aktivoi kehon energiakeskuksia eli chakroja, mikä vaikuttaa positiivisesti sekä kehon että mielen hyvinvointiin. Reikienergia ohjautuu aina sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Reiki on sekä kehoa että mieltä hoitava energiamuoto, mitä keho vastaanottaa juuri sen verran kuin siinä hetkessä tarvitsee.

Yinjooga ja reiki toimivat yhdessä kauniina, hoitavana sekä parantavana kokonaisuutena. Kokemukset yinin ja reikin yhdistelmästä ovat erittäin hyviä. 

Yin Jooga + Jooga Nidra
 

Lämpimästi tervetuloa rentoutumaan ihanien yinjoogan ja jooga Nidran pariin! Teemme ensin 1,5h mittaisen lempeän yinjooga-harjoituksen, jonka aikana pääset rentouttamaan kehosi ja rauhoittamaan mielesi. Tämän jälkeen saat laskeutua puolen tunnin ajaksi täydelliseen rentoutukseen jooganidran parissa.

Jooga Nidra (Yoga Nidra) - “joogin uni” - harjoituksen avulla voit sukeltaa syvään unenkaltaiseen rentoutuneeseen tilaan, pysyen kuitenkin samalla täysin tietoisena harjoituksesta. Jooga nidra avaa oven unenomaiseen maailmaan, missä voimme kohdata tietoisesti eri vaiheet, joita kohtaamme nukkumisen aikana. Astumme vähitellen tietoisesti yhä syvemmälle ilman, että unohdumme syvään tiedostomattomaan uneen. Kun pysymme tietoisena, meillä on pääsy ja sen takia myös vapaus ohjata huomiotamme haluamaamme suuntaan, ilman että alitajuntamme voimakkaat virtaukset pyyhkisivät meidät mukanaan.

Jooga Nidralla on vaikutuksia mieleen ja fysiologiaan. Verenpaine laskee, aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan heilahdukset tasaantuvat ja keskittymiskyky paranee. Jooganidran 20–30 minuutin syvä rentoutuminen vastaa vaikutuksiltaan tutkitusti kolmen tunnin yöunia.

* * * * * * * * * * *
 

Tarjoan joogaa mm. seuraavissa muodoissa:
 

  • Joogatunnit ja -kurssit yrityksille, yhdistyksille ja ryhmille.
  • Workshopit, joissa yhdistetään sekä joogaa että valmennusta tai reikiä. 
     

Jos sinulle tulee mitä tahansa kysymyksiä joogaan liittyen, ota minuun yhteyttä info@jennikivikoski.fi. <3

jooga4.jpg